Het ontkalken van de badkamer

Het ontkalken van de badkamer

Heb je last van veel kalkaanslag in de badkamer? Lees dan gauw verder. In deze blogpost geven wij de beste tips over hoe je jouw badkamer effectief kunt ontkalken. Er zijn verschillende manieren waarop je de badkamer kunt ontkalken. Zorg de beste methode voor jouw badkamer en reken in een keer af met de kalkaanslag.

Azijn en bleek

Wil je effectief de kalk tegengaan met producten die de meeste huishoudens standaard in huis hebben? Azijn en bleek zijn krachtige producten die kalkaanslag verwijderen. Deze basis schoonmaakproducten zijn nog altijd de effectiefste combinatie tegen veel soorten vuil, waaronder ook kalkaanslag. Zorg dat je het in een keer goed doet en haal de badkamer leeg. Maar vervolgens een emmer met azijn, bleek en voeg water toe om het te verdunnen. Het is een chemische combinatie dus wees voorzichtig en draag zeker plastic handschoenen. Ga vervolgens met een goede schuurspons aan de slag en breng een goede laag van het middel aan. Laat het vervolgens een kwartiertje intrekken en spoel dan alles goed af met een ruime hoeveelheid water. Droog de badkamer af met een oude doek en zet indien mogelijk een raam open om de geur te laten verdwijnen. Je badkamer is weer zo goed als nieuw.

Het ontkalken van de badkamer

Het ontkalken van de badkamer kan heel eenvoudig

Ontkalkingsproducten

Natuurlijk zijn er ook genoeg middeltjes en producten op de markt beschikbaar die effectief kalkaanslag aanpakken. Deze sprays zijn vaak aan de prijzige kant en hebben dezelfde werking als azijn en bleek. Het voordeel is wel dat deze sprays een betere geur hebben en dat ze vaak sneller werken. Een keer sprayen en afspoelen en klaar.

Kalkaanslag in de badkamer is erg vervelend. Door de vochtigheid kan een kalklaag snel ontstaan. Door goede ventilatie en het droogmaken van de badkamer na gebruik, kun je vorming van kalk al verminderen of voorkomen. Gebruik huishoudproducten zoals azijn en bleek om goed af te rekenen met de kalkaanslag. Investeren in een ontkalkingsproduct is ook echt een aanrader. Wanneer je een kleine laag kalk ziet ontstaan, kun je gelijk effectief afrekenen met de kalkaanslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *