Kosten schoonmaakster

Kosten schoonmaakster

Hoe duur is een schoonmaakster?

Veel mensen hebben een schoonmaakster. Het is erg makkelijk. Het scheelt heel wat werk in huis en is dus ideaal voor mensen die het erg druk hebben met bijvoorbeeld werk of de opvoeding van de kinderen. Maar hoe duur is een schoonmaakster eigenlijk?

Zo duur is een schoonmaakster

Meestal kost een schoonmaakster ergens tussen de tien en twintig euro per uur. Het bedrag hangt natuurlijk van een aantal dingen af. Huur je iemand in via een erkend bedrijf of komt de achterbuurvrouw een keer per week zwart langs? Verder kan ook leeftijd en ervaring van de schoonmaakster meespelen in de kosten van een schoonmaakster. Een jonge schoonmaakster met veel ervaring zal duurder zijn als een oude schoonmaakster met weinig ervaring.

Kosten schoonmaakster

Wil je een schoonmaakster inhuren? Ben je dan bewust van de kosten die dit met zich mee brengt.

Een schoonmaakster goedkoper maken

Veel mensen vinden een schoonmaakster best wel duur, en dat klopt ook. Als je een dag per week het hele huis aan kant moet maken ben je vaak wel de hele dag bezig, dat zou dan voor een schoonmaakster neerkomen op rond de honderd euro, een flink bedrag.
Als je goedkoper uit wil zijn is het goed om bij jezelf na te gaan waarom je eigenlijk een schoonmaakster hebt. Heb je gewoonweg te weinig tijd, kun je bepaalde klusjes niet doen omdat je bijvoorbeeld geen wasmachine hebt of ben je gewoonweg stiekem een beetje lui?
Indien je weinig tijd hebt kun je twee dingen doen. Je kunt tijd vrijmaken om zelf ook wat aan het huishouden te doen of je kunt accepteren dat een schoonmaakster veel geld kost. Als je bepaalde klusjes niet kunt doen kun je een oplossing zoeken hoe je dit wel kan doen. Denk bijvoorbeeld aan studenten die in het weekend de was bij hun ouders langsbrengen.
Ook kan je de schoonmaakster speciaal commanderen een bepaalde taak te doen. Als je het heel vervelend vindt om de was op te hangen dan vraag je toch gewoon of zij dat wil doen? Jij hoeft zo niet de vervelende taken te doen en je bent goedkoper uit.

Naar boven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *