Luxaflex schoonmaken? Lees deze tips!

LUXAFLEX SCHOONMAKEN? LEES DEZE TIPS!

Wie luxaflex heeft zal wel al gemerkt hebben dat het niet gemakkelijk is om die schoon te maken. Ze worden snel vettig en stoffig, dus af en toe is het nodige schoonmaakwerk toch onvermijdelijk… maar hoe doe je dat? Hierbij alvast een aantal handige tips!

Luxaflex schoonmaken zonder deze te verwijderen

Luxaflex reinigen zonder deze te verwijderen werkt het snelst en makkelijkst. Hieronder enkele mogelijkheden.

Washandjes

 

Maak een badje van lauwwarm (30°C) water met schoonmaakazijn. Schoonmaakazijn is een onmisbaar schoonmiddel, zowel voor binnen als buiten! De meest hardnekkige vlekken verdwijnen en je krijgt er alle oppervlaktes mee proper. Neem daarna twee washandjes en pak beide kanten van de luxaflex vast. Schuif vervolgens met beide handen over de volledige lengte van de Luxaflex. Hierdoor is je luxaflex aan beide kanten schoon. Bij lamellen kan je hetzelfde principe toepassen

Luxaflex schoonmaken? Lees deze tips!

De luxaflex schoonmaken lijkt een ontzettende rot klus, met deze tips gaat het een stuk gemakkelijker. Het geeft wel een prachtig resultaat!

Plantensproeier

 

Een alternatief voor de washandjes is de Luxaflex bevochtigen met een plantensproeier waarin het mengsel van water en schoonmaakazijn zit. Daarna kan je met reinigingsdoekjes verder schoonmaken.

 

Borsteltjes

 

Om luxaflex te ontstoffen kan je in de handel ook speciale borsteltjes kopen waarmee je handmatig kan reinigen. Ook op je stofzuiger kan je een klein borsteltje zetten en hiermee het stof verwijderen. Zet je stofzuiger dan wel op de laagste stand! Om ze later volledig te ontvetten is het wel nog noodzakelijk ze daarna nog te reinigen met een sopje (met schoonmaakazijn).

 

Luxaflex schoonmaken door deze te verwijderen

 

Bad met schoonmaakmiddel

De grondigste reiniging van Luxaflex bekom je door deze te verwijderen en te behandelen in een (lig)bad. Je moet hiervoor de luxaflex demonteren en een half uurtje in een bad leggen. Dir bad vul je bijvoorbeeld met Biotex of een gelijkaardig schoonmaakmiddel. Na het inweken spoel je alles af met lauw water. Nadat alles weer droog is kan je de Luxaflex weer fris en proper ophangen. Spoel daarna af met lauwwarm water en hang ze weer op.

Geplaatst in: Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *