Rookgeur uit de auto krijgen

Rookgeur uit de auto krijgen

HOE ROOKGEUR UIT DE AUTO KRIJGEN?

Iedereen heeft er al eens mee te maken met rook of sigarettengeur in de wagen. Het is een vieze geur die eigenlijk lang blijft hangen. Je koopt een tweedehandswagen en de geur zit er nog in van de vorige bestuurder. Misschien laat je wel eens iemand meerijden die een sigaretje geregeld opsteekt. Het is niet leuk en je wilt er komaf mee maken. Hoe doe je dat? Er zijn verschillende opties. Hieronder volgen er enkele;

Wil je graag een natuurlijk product gebruiken.

Een aan te raden biologisch product is zuiveringszout. Dit is perfect om de smerige reuk weg te krijgen. Het is heel eenvoudig, al is het wel van groot belang dat je het middel even laat inwerken, minsten 30 minuten. Het mag ook altijd langer. Je smeert het overal op, waar jij vindt dat de onprettige hinder zich het meest bevind. Je wilt immers toch die slechte rookgeur uit je wagen krijgen. Nadat het is ingewerkt, stofzuig je al de restje van het zuiveringszout op. Dit doe je best tweemaal. Gewoon voor de zekerheid dat al de overschotten weg zijn
Ook azijn en ammoniak zijn twee onmisbare resultaatgerichte liquide artikelen om auto’s te vrijwaren van een rookgeur. Gewoon twee plastic bekertjes vullen met ammoniak of azijn. Deze één nacht in de wagen laten staan en de dag nadien ramen open en een uur of twee ontluchten. Ammonia kan wel nogal sterk zijn, vandaar dat je dus ook azijn kan kiezen. Je kan dit best een week elke nacht doen en dan zal je de gewenste uitkomst zelf wel ervaren.

Rookgeur uit de auto krijgen

Niets is vervelender dan een oude rookgeur in je auto

Je kan ook een grove reiniging met chemische producten houden.

Eerst en vooral is het toch wel nuttig dat je de asbakken leegmaakt, dat scheelt al veel. Ook kan je evengoed al je matjes uit de wagen halen en met kleding of meubelreiniging insmeren of inspuiten. Vergeet ook de stoelen, het stuur, de ramen en de veiligheidsgordels niet. Je zou versteld staan waar al die sigarettengeur overal in blijft zitten. In sommige gevallen kan je de stoelen er zelfs uithalen, maar dit is al in het ergste geval. je kan dan ook overal bij waar je anders niet kan komen. Het blijkt zelfs dat een product tegen urinegeur van huisdieren ook zeer geschikt is om te gebruiken tegen deze vervelende last. Geef nu zelf toe, je zal super blij zijn als de rookgeur uit je auto verdwenen is. Het kan gebeuren dat de geur niet zomaar verdwijnt, dan kan je een sterk aangelengd schoonmaakmiddel gebruiken. Spuit gewoon regelmatig de roosters van de ventilator in. Verdund bleekwater is hier ideaal voor.
Als advies kan je na het schoonmaken altijd een luchtverfrisser ophangen of geurdoekjes leggen in je voertuig. Wel regulier vervangen.

Nog andere mogelijkheden voor een aangenaam aroma.

Heb je geen zin om dit alles te doen, kan je nog altijd naar een professionele firma gaan en dan doen zij de rest. Ze zijn keien in hun vak. Dit is natuurlijk wel duurder, maar je bent zeker dat het in orde zal zijn. Nog een ander leuk alternatief is gewoon een handvol eucalyptusbladeren kopen en gewoon omhoog hangen. Het helpt en oogt nog mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *