badkamer schoonhouden

Schoonmaak tips badkamer

Een brandschone badkamer

In de badkamer kom je tot rust wanneer je onder de douche staat of een warm bad neemt. Daarom heeft deze kamer een belangrijke plaats binnen de muren van je woning. Visite bekijkt de wastafel of het bad hooguit wanneer je er net woont en een rondleiding geeft. Voor de rest blijft het toch een plekje om even rustig je tanden te poetsen of je haar te wassen. Tijdens een schoonmaakronde op de bovenverdieping telt de badkamer dus net zo veel mee als de woonkamer, het toilet of je slaapkamer. Veel huizen hebben er nog een extra wc zitten wat om nog meer hygiëne vraagt. Maar hoe laat je de badkamer van top tot teen blinken?
badkamer schoonmaken

Hou het regelmatig bij

Een goede raad leert je dat je minstens om de dag een kleine opfrisbeurt houdt. Onder de simpele taken vallen bijvoorbeeld schoonmaakmiddel door het toilet gooien of stofzuigen. De stofzuiger komt van pas wanneer je vaak je haren staat te kammen voor de spiegel in de badkamer. Minimaal één keer per week geef de ruimte een grote opfrisbeurt zodat het netjes blijft. Het schrobben van een flinke badkuip en/of douchecel kost meer tijd dan even snel stofzuigen. Net als in andere kamers geldt dat je tafels en kastjes opfrist door er met een vaatdoek overheen te vegen. Wanneer je dat wil, gebruik je er een extra schoonmaakmiddel bij om ieder tegeltje of deurtje te laten glanzen. Vooral de spiegels verdienen meer aandacht omdat daar makkelijk vingerafdrukken of vlekken op verschijnen.

Weg met oude troep

Een goede schoonmaker kijkt kritisch naar alle voorraden in de badkamer. Is dat doosje paracetamol in de kast inmiddels al over de datum? Gebruik ik die oude fles met douchegel waar bijna niks meer in zit eigenlijk nog wel? Uitgerekend in de badkamer vliegen allerlei verpakkingen en nog meer afval de prullenbak in. Een paar keer per week een verschoning blijkt geen overbodige luxe voor een fris huis. Met een nieuwe vuilniszak kun je weer vooruit. In veel huishoudens koppelt de schoonmaker het opfrissen van de badkamer aan zijn eigen douchebeurt. Je bent dan toch in die kamer! Het werkt vaak om voor de wekelijkse schoonmaak een vast dagdeel met jezelf af te spreken. Tussendoor hou je dan goed in de gaten of je alvast een kleine taak wacht.

Geplaatst in: Blog