Schoonmaken met chloor

Schoonmaken met chloor

Chloor, oftewel bleek is een zeer effectief middel om hygiënisch mee schoon te maken, zowel in, als rondom het huis. Het is een veel gebruikt middel dat in praktisch elk huishouden wel te vinden is. Het toilet is een ruimte dat vaak met chloor gereinigd wordt.

Voor- en nadelen voor het schoonmaken met chloor

Het schoonmaken met chloor mag dan zeer hygiënisch zijn, er kleven ook nadelen aan. Niet voor niets staat er op de gele flacon een waarschuwing en

De voordelen
* Hygiënisch
* Goedkoop
* Werkt zeer goed

Hygienisch
Het doodt bacterien direct en maakt de oppervlakte goed schoon. Het kan zowel verdund als onverdund gebruikt worden.

Goedkoop
Het is zeer goedkoop om aan te schaffen en je hebt vaak maar weinig nodig voor een goed resultaat.

Werkt zeer goed
Het werkt vaak beter dan de reguliere allesreinigingsmiddelen en het is vaak ook nog goedkoper.

Schoonmaken met chloor

Schoonmaken met chloor doe je er goed aan?

De nadelen
* Zeer milieuonvriendelijk
* Gevaarlijk

Zeer milieuonvriendelijk
Chloor wordt in de schoonmaakindustrie het liefst vermeden, omdat het zeer slecht voor het milieu is. Er zijn overigens wel milieuvriendelijkere alternatieven.

Gevaarlijk
Bleek is gevaarlijk. Op de fles staan verschillende waarschuwingen en er zit een kinderbeveiliging op de dop. Dit is niet zonder reden. Inslikken en of contact met ogen is reden voor een bezoek aan de dokter. Kijk dus altijd uit met kinderen in de buurt en zet ramen open als je veel gebruikt.

Wist je dat

Soms ontkom je niet aan het schoonmaken met chloor. Die extreme vieze toilet maak je met bleekmiddel bijvoorbeeld heel goed schoon, maar wist je dat vochtplekken op het plafond in de douche ook goed met chloor te verwijderen zijn?
Verdun het met water in een verstuiver en spuit daarmee op de vochtplekken. Uiteraard is het wijs om oude kleding aan te hebben en goed uit te kijken.

Geplaatst in: Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *