Tips tegen fruitvliegjes

Het lijkt erop dat in de zomer geen enkel stuk fruit veilig is voor de fruitvliegjes. En als ze eenmaal in huis aanwezig zijn, dan is het enorm lastig om ze weer van ze af te komen.

Waar komen ze vandaan?

Er wordt vaak gedacht dat fruitvliegjes op het fruit zitten wat gekocht wordt en dat ze op die manier in huis komen. Dat is over het algemeen niet waar. Fruitvliegjes komen zelf van buiten naar binnen zodra ze iets lekkers ruiken. Dit lekkers is zeker niet alleen fruit, en dan met name overrijp fruit wat aan het rotten en gisten is. Fruitvliegjes houden ook van alcohol en azijn. In rottend fruit legt het vrouwelijke fruitvliegje honderden eitjes. Het rottende fruit is een goede voedingsbodem voor de larven. Na 1 dag komen de honderden eitjes al uit. Op deze manier kan 1 stuk overrijp fruit enorm snel een plaag van fruitvliegjes veroorzaken.

Tips tegen fruitvliegjes

Geen enkel fruit lijkt veilig voor fruitvliegjes

Tips tegen fruitvliegjes

Er zijn diverse manier om redelijk snel van de fruitvliegjes af te komen. Bij de meeste methoden wordt gebruik gemaakt van simpele producten die iedereen wel in huis heeft.

Fruit wassen
Begin met het goed wassen van het fruit voordat je het fruit op de fruitschaal legt. Laat het fruit daar ook maar maximaal twee dagen rijpen. Bewaar je groente en fruit anders in een goed gesloten verpakking of , indien de groente of het fruit daarvoor geschikt is, in de koelkast. Gooi de vuilniszak ook regelmatig weg.

Rode wijn
Als je een klein laagje wijn in een wijnfles laat staan trekken de fruitvliegjes daarheen. Ze zullen daar snel doodgaan.

Azijn
Er zijn diverse tips tegen fruitvliegjes waarin azijn een rol speelt. Zoals bijvoorbeeld het neerzetten van een kopje of bakje met een beetje azijn met daarin enkele druppels afwasmiddel. Ook de combinatie van water met een beetje azijn in een bakje wordt vaak gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *